+420 721 167 521

TIP na rychlou a jednoduchou snídani

Červenec 19, 2018 / Nutrition
TIP na rychlou a jednoduchou snídani

Každý máme rádi snídani! Nadruhou stranu, kdo chce ráno trávit půl hodinu v kuchyni přípravou a kuchtěním oblíbeného pokrmu? 

Existuje několik variant snídaní (mí klienti ví, dostávají totiž ke spolupráci i STACA Cookbook, který obsahuje celou řadu inspirací a receptů, to to nejen na snídaně) a závisí na několika proměnných, kterou v danou chvíli zvolit.

Někdo je přejeden vajíček, jiný si na ně dokonce vypěstuje nechuť, nebo dokonce intoleranci! 

V tu chvíli se pro vás stanou na nějakou chvíli zapovězenými a je nasnadě zvolit jinou variantu.

Pokud snídáte půl roku v kuse bílý jogurt s proteinem, asi se na něj už více netěšíte.

Proto nepřestanu zdůrazňovat jednu veledůležitou věc: VARIANTY SNÍDANĚ JE TŘEBA NEUSTÁLE MĚNIT,ABYSTE SI NEVYPĚSTOVALI NECHUŤ, PŘÍPADNĚ INTOLERANCI NA NĚKTERÉ POTRAVINY ČI KOMBINACE POTRAVIN!

Proto si dnes řeknem o jedné jednoduché variantě sladké snídaně, která navíc není náročná na přípravu a nezabere moc času.

 

Varianta číslo 1

Budeme potřebovat:

– 2/4 vajíčka (žena/muž)
– odměrku oblíbeného proteinu (ideálně vanilka, nebo čokoláda) – odkaz ZDE
– holandské kakao (1 lžička)
– hrst ořechů (kešu, celé mandle, sekaná jádra mandlí, lískové, makadamy)
– cejlonská skořice (1 lžička)
– kokosový olej
– hrst bobulovitého ovoce (volitelné)
– řádek hořké čokoládý (85%+, volitelné)
 

Postup:

1. V připravené nádobě smícháme všechny ingredience dohromady (kromě kokosového oleje).
2. Na pánvi rozehřejeme lžičku kokosového oleje a přidáme směs.
3. Z každé strany opékáme, dokud není konzistence pevná.
4. Hotovou palačinku případně ozdobíme bobulovitým ovocem a nalámeme čokoládu.
5. Hotovo.

 

Varianta číslo 2 (vylepšená)

Budeme potřebovat:

– 2/4 bio vajíčka (žena/muž)    

– odměrku proteinu z kozí syrovátky (ideálně vanilka) – odkaz ZDE
– 1/2 odměrky greensů (příchuť čokoláda) – odkaz ZDE
– hrst ořechů (kešu, celé mandle, sekaná jádra mandlí, lískové, makadamy)
– cejlonská skořice (1 lžička)
– kokosový olej
– hrst bobulovitého ovoce (volitelné)
– řádek hořké čokoládý (85%+, volitelné)
 

Postup:

1. V připravené nádobě smícháme všechny ingredience dohromady (kromě kokosového oleje).
2. Na pánvi rozehřejeme lžičku kokosového oleje a přidáme směs.
3. Z každé strany opékáme, dokud není konzistence pevná.
4. Hotovou palačinku případně ozdobíme bobulovitým ovocem a nalámeme čokoládu.
5. Hotovo.

 

 

Poznámky:

Protein z kozí syrovátky je u druhé varianty zvolen proto, že jsou někteří klienti citlivější na protein z kravské syrovátky, cítí se po ní nafouklí, zkrátka ji špatně tráví. 90% lidí, kteří jsou alergičtí na kravské mléko, nevykazovalo po konzumaci kozí syrovátky žádné symptomy!
Dalšími benefity budiž to, že obsahuje více vitamínů, minerálů a je bohatší na aminokyselinové spektrum. 

Mám vyzkoušené příchutě vanilka a čokoláda, obě skvělá lahodná chuť i dobrá rozpustnost, preferuji však vanilku.

Pokud nemáte s trávením kravského mléka problém, zvolte klasický syrovátkový protein.
Poměr cena : výkon je nejlepší u CFM Evolution od firmy Prom-In, který navíc skvěle chutná.

Greensy poskytnou extra dávku vitamínů a minerálů (směs organické zeleniny, ovoce a superpotravin) se skvělým antioxidačním ůčinkem! Směs podpoří váš imunitní a detoxikační systém, dodáte tělu trávicí enzymy, probiotika a vlákninu.

V polovině odměrky najdete stejné množství živin, které byste dostali z cca 10 porcí ovoce a zeleniny (v dnešní době plné nekvalitních potravin si troufám říci, že dokonce i více než 10 porcí).

Slevový kód na 10% na nákup u Optimal Nutrition: zet10

Dobrou chuť!

Dominik Kodras

Napsat komentář

*Povinné Please validate the required fields

*

*